GRAFVORMEN

Wij bieden u diverse en unieke grafvormen. Zoals o.a. de zogenaamde tuingraven die zo specifiek zijn voor ons park, steen voor steen uit harde mergelsteen opgetrokken waardoor ommuurde graftuintjes ontstaan. Uniek zijn onze terrasgraven die prachtig op het dal uitkijken. Vormen van bovengronds begraven zijn de grafheuvels die mooi gedrapeerd in het golvende landschap liggen en de traditionelere crypte. Daarnaast beschikken wij over een grote natuurbegraafplaats waarbij men voor eeuwig begraven ligt.

Overzichts Foto (13)

TUINGRAVEN

Deze unieke, ommuurde graftuintjes zijn opgebouwd uit ruwe, harde mergelsteen (Kunrader) en gebaseerd op de graven uit het oude Palestina.

TUINGRAVEN >

Terrasgraf

TERRASGRAVEN

De terrasgraven zijn volledig opgenomen in het glooiende landschap dat zo kenmerkend is voor onze begraafplaats. Er wordt op een standaard manier begraven, waarbij per plaats ruimte is voor twee personen.

TERRASGRAVEN >

Grafheuvel

GRAFHEUVELS

Een bijzondere grafvorm zijn de grafheuvels waarbij bovengronds begraven wordt. In de natuurlijk vormgegeven heuvels, die als het ware versmelten met de omgeving, zijn nissen ingebracht waardoor men boven de grond maar toch midden in de natuur kan worden bijgezet.

GRAFHEUVELS >

Crypte

CRYPTEGRAVEN

De grafnissen in de crypte van het rijksmonument de Calvarieberg zijn een begraafvorm die uniek is in Nederland. De uit beton opgetrokken nissen zijn gemaakt naar voorbeeld van de in het oude Palestina voorkomende joodse graven.

CRYPTEGRAVEN >

Natuurgraf

NATUURGRAVEN

Natuurbegraven betekent eeuwigdurende rust midden in de schoonheid van de natuur en met respect voor de natuurlijke balans in het bos. Door te begraven in natuurlijk afbreekbare mateialen wordt het lichaam deel van de natuur.

NATUURGRAVEN >